چالش مانکن چیست؟
چالش مانکن (به انگلیسی:
Mannequin Challenge ) نام یک رویداد ویدیویی هست که درون آن مردم بدون حرکت هستند درون حالی کـه یک فیلم ضبط شده است، نام دیگر مانکن معمولاً این رویداد با آهنگ «بیتلز سیـاه» توسط ری شرومرد درون پسزمـینـه این چالش ضبط مـیشود. نام دیگر مانکن چالش مانکن با هشتگ #MannequinChallenge درون رسانـههای اجتماعی توییتر و اینستاگرام معرفی مـی شود. نام دیگر مانکن اعتقاد بر این هست که این پدیده توسط دانش آموزان جکسونویل، فلوریدا درون 12 اکتبر 2016 شروع شده است. درون این چالش بسیـاری از سیـاست مداران، ورزشکاران، هنرمندان و ستارهها و مردم عادی و حتی حیوانات شرکت د. این عمل که تا حدی فراگیر شد کـه حتی فضانوردان فرانسوی نیز درون فاصله 200 کیلومتری بالای زمـین هم این چالش را بـه تصویر کشیدند.بیتلز سیـاه (انگلیسی:
Black Beatles ) ترانـهای هست از گروه آمریکایی دونفره هیپ هاپ، ری شرومرد کـه در 13 سپتامبر 2016 بـه عنوان سومـین تکآهنگ از آلبوم استودیویشان توسط اینتراسکوپ رکوردز منتشر شد.برای بـه دست آوردن اطلاعات درون مورد موسیقی بیتلز سیـاه و مشاهده آنلاین و دانلود آهنگ چالش مانکن بـه اینجا مراجعه نمایید
آموزش دانلود از یوتیوب
از چالش سطل یخ که تا چالش مانکن: نام دیگر مانکن چالش ها مـی تازند!
هر روز، فضای جامعه اطلاعاتی کشور بـه خصوص فعالان شبکه های اجتماعی، با پدیده جدید روبرو مـی شوند کـه به سرعت فراگیر شده و طیف های مختلفی از جامعه را با خود همراه مـی کند. اکنون، دنیـای لایک ها و هشتگ های اینستاگرامـی، های بزرگی را خلق مـی کنند کـه برخی از آنـها درون سالهای اخیر، بسیـار تاثیر گذار بوده است.
چالش سطل یخ یـا کارزار آب یخ (به انگلیسی:
Ice Bucket Challenge ) را بـه یـاد مـی آوردید؟ همان چالشی کـه مبنایش خالی یک سطل آب یخ روی سر بود. این فعالیت درون رابطه با کمک بـه جامعه سرطان درون نیوزلند و مؤسسه خیریـه کمک بـه بیماران اسکلروز جانبی آمـیوتروفیک (ایالاس) درون آمریکا ساخته شد. این چالش بـه صورت ویروسی درون رسانـههای اجتماعی مطرح شد و قوانینی به منظور آن گذاشته شد که تا افراد یـا یک سطل آب یخ روی سر خود خالی کنند یـا اگر مایل بـه انجام این کار نبودند، بـه مؤسسه خیریـه موردنظر کمک کنند. این چالش نیـازمند نامزد چند نفر دیگر به منظور انجام این فعالیت بود و آن نامزدها 24 ساعت فرصت داشتند که تا در چالش شرکت یـا 100 دلار بـه مؤسسه خیریـه کمک کنند.این چالش بـه سرعت درون ایران مطرح شد و حتی خیلی از چهرههای مطرح هم درون آن شرکت د که تا جایی کـه سازمان آبفای استان تهران درون اطلاعیـهای، ضمن حمایت از حرکتهای فرهنگی و بشردوستانـه، ضرورت صرفهجویی درون منابع محدود آبی درون فصل تابستان را یـادآور شد و از ایرانیـان درخواست کرد با روشهای دیگری کـه موجب هدررفتن آب نمـیشود، از بیماران ALS اعلام حمایت کنند.
اما این چالش از کجا آمده بود؟ «پیت فریتز» کاپیتان 29 تیم «بیسبال» دانشگاه بوستون از سال 2012 مبتلا بـه بیماری «ای ال اس» شد. او نخستینی بود کـه چالش سطل یخ را به منظور حمایت از بیماران مبتلا بـه «ای ال اس» مطرح و از دوستانش دعوت کرد که تا این حرکت را به منظور حمایت از مبتلایـان بـه این بیماری انجام دهند؛ اما طولی نکشید کـه این دعوت بـه حرکتی جهانی تبدیل شد.
چالش مانکن از کجا آمد و چرا آمد؟
چالش مورد توجه این روزها، چالش مانکن هست که درون واقع پویشی درون امتداد چالش سطل یخ است. این چالش 12 اکتبر امسال توسط دانشجویـان یکی از دانشگاههای فلوریدا طراحی شد؛ دانشجویـانی کـه دغدغه آنها هم بیماری مـهلک «ای ال اس» بود.
این رویداد بـه سرعت بـه همـه جای دنیـا سرایت کرد و این درون حالی هست که خیلیها چیزی از مبدا اصلی این چالش را نمـی دانند. درون این چالش افراد بیحرکت مـیایستند و یک قطعه موسیقی از «بیتلز سیـاه» به منظور حاضران پخش مـیشود. درست مثل چالش «سطل یخ» اگری کـه برای شرکت درون این رویداد نامزد مـیشود اگر درون چالش حضور پیدا نکند حتما مبلغی را به منظور بیماران «ای ال اس» هزینـه کند.
اما کاربران ایرانی و احتمالا بسیـاری دیگر درون جهان مدتهاست کـه درگیر حضور درون این چالش و ثبت ویدئوهای مختلف هستند، بدون این کـه مبلغی بـه بیماران مبتلا بـه «ای ال اس» تعلق گرفته باشد!
«ای ال اس» چیست؟
«ای ال اس» یک بیماری هست که منجر بـه از دست رفتن تدریجی عملکرد عضلات (به ویژه عضلات مخطط) مـیشود و با تضعیف ماهیچهها بـه تدریج فرد بـه فلج عمومـی مبتلا مـیشود؛ بـه گونـهای کـه توانایی هرگونـه حرکتی از فرد سلب خواهد شد. معمولاً مبتلایـان بـه این بیماری مدت زمان زیـادی زنده نمـیمانند. افراد مبتلا بـه این بیماری دچار ناتوانیهای حرکتی مـیشوند و سه که تا پنج سال بعد از ابتلا بـه بیماری جانشان را از دست مـیدهند.
مـهمترین مانع پیش روی این بیماران، ناتوانی درون سخنگفتن یـا برقراری ارتباط با محیط بیرون است. سادهترین روش ارتباط استفاده از یک جدول حروف جلوی تخت بیمار و گرفتن علامت چشم از او هنگام اشاره بـه حرف مورد نظر است. سپس با توجه بـه تجربه، پرستار حتما حدس بزند کـه بیمار چه مـیخواهد. البته این روش بیشتر به منظور کارهای ابتدایی پاسخگوست. سالهاست دستگاههایی به منظور حل این مشکل بـه بازار آمده کـه مـیتوانند با ردیـابی حرکت چشم، آن را بـه مختصات تبدیل و برای کاربر اجازه تعامل ساده با رایـانـه را فراهم کنند. اینگونـه دستگاهها فعلاً قیمتی بین 6000 که تا 10000 دلار دارند و در ایران با توجه بـه موانع مالی هنوز کاربردی نشدند. البته چند پروژه به منظور کمک بـه بیماران ایرانی درون دست اجراست کـه از آن جمله پروژه دستگاه ارتباط با بیمار «زیگورات» است.
بر اساس آمار درون مقیـاس جهانی حدود 350 هزار نفر از این بیماری رنج مـیبرند. از آنجا کـه هزینـههای درمان این بیماری بسیـار بالاست، چالشی با عنوان «سطل یخ» طراحی شد که تا کمک بـه آنهایی باشد کـه از « ای ال اس» رنج مـیبرند. اما معروفترین فرد مبتلا بـه این بیماری «استیون هاوکینگ» فیزیکدان و کیـهانشناس برجسته هست که اتفاقا معادلات علمـی را بر هم زده و خیلی بیشتر از پنج سال تخمـینی پزشکان بعد از آگاهی از ابتلا بـه ای ال اس، عمر کرده است.
چالشی کـه مدتی پیش از آمریکا شروع شد و تا بـه حال، هزاران کاربر ایرانی شبکه های اجتماعی را بـه ساخت ویدئوهای مربوط بـه این چالش، ترغیب کرده است. اخیراً، ویدئویی درون شبکه های اجتماعی داخلی بـه اشتراک گذاشته شد کـه در آن، افرادی درون لباس پرستار و پزشک درون اتاق عمل، چالش مانکن را درون 30 ثانیـه بازی مـی کنند و موسیقی متن معروف این چالش نیز روی آن قرار گرفته است.
انتشار این فیلم کوتاه، بازتاب های گسترده ای درون رسانـه های مجازی و مکتوب کشور داشته است. اما عباس زارع نژاد، مسئول روابط عمومـی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بـه یکی از خبرگزاری های کشور گفت کـه این فیلم ساختگی و نمایشی بوده و اساساً نمـی تواند واقعی باشد. چرا کـه در اتاق عمل، ثانیـه ها تعیین کننده هست و پرسنل همـه تمرکزشان به منظور حفظ جان بیمار است.
مشاور وزیر بهداشت گفته بود کـه این فیلم، کارگردانی شده و به دلیل آنکه بیماری درون کار نیست و مانیتور اتاق عمل هم خاموش است، مشخص هست که همـه درون حال فیلم بازی هستند و اصلاً جراحی هم انجام نمـی شود.
رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: با نگاه تخصصی بـه این کلیپ مـی توان دریـافت، نوزادی کـه در فیلم نشان داده شده با توجه بـه رنگ پوست و وزنش، چند روز از تولدش مـی گذرد.
جامعه شناسی چالش مانکن
چالش مانکن همچون دیگر چالش ها و هایی کـه در شبکه های اجتماعی درون چند سال اخیر بـه راه افتاده است، ابزار اطلاع رسانی، بازاریـابی و تبلیغاتی خوب، رایگان و فراگیری به منظور دنبال ماموریت های اطلاع رسانی، فرهنگی و اجتماعی بوده کـه جادوی شبکه های اجتماعی درون گسترش آن، نقش خوبی ایفا کرده است.
همراهی طیف های مختلف کاربران و حتی سلبریتی های دنیـای سیـاست، فرهنگ، موسیقی و سینما و ورزش با چنین چالش ها و هایی نشان مـی دهد کـه از شبکه های اجتماعی بـه عنوان ابزاری اثربخش به منظور آگاه سازی افکار عمومـی درباره مسائل بسیـار مـهمـی کـه دنیـای امروز با آن روبروست، مـی توان استفاده کرد.
مانند مشکلات محیط زیست، سلامت، بهداشت ، آموزش و فقر فراگیری کـه همـه مردم دنیـا را با چالش روبرو کرده است. چه رسانـه ای بهتر از چالش سازی و آفرینی مـی تواند فرصت های خوبی را فرا روی افکار و ماموریت ها و برنامـه های انرژی مثبت و خیرخواهانـه درون جهان امروز کند و حرکت خود را درون بستر فضای مجازی، فراگیر نماید؟
چالش مانکن و ابعاد اجتماعی و جامعه شناختی و سایبری آن، مقوله خوبی به منظور فعالانب و کار بـه ویژه دانشجویـان رشته های ارتباطات و فناوری اطلاعات هست تا با آسیب شناسی و درک ظرفیت های تکنیکی و تئوریک آن، مدل هایی به منظور توسعه فعالیت های کارآفرینی و اطلاع رسانی و تجاری طراحی کنند.
چه خوب هست که چالش حفاظت از محیط زیست، غذا بـه حیوانات، کتاب خواندن، ورزش درون پارک ها و گالری گردی و هدیـه بـه کودکان نیـازمند، بـه جمع چالش های مجازی کاربران فرهنگ دوست ایرانی اضافه شود که تا انقلاب کمپین های دیجیتالی، فرهنگ ناب ایران زمـین را درون بستر دیجیتال، جهانی کند.
[همـه چیز درون مورد چالش مانکن کـه باید بدانید - سیدرضا بازیـار نام دیگر مانکن]
نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Sun, 22 Jul 2018 08:07:00 +0000